Az egyes szőnyegek tisztítása a pórszívózáson túl további speciális kezelési eljárásokat is igényelnek. Ilyen többek közt a padlószőnyeg, melynek esetében különös figyelmet kel fordítani a felhasznált víz mennyiségére. Hiszen a padlószőnyeg sajátosságából kiindulva kizárólag olyan eljárás alkalmazható, melynek nincs, vagy alig van száradási ideje. Ilyen eljárás például a szárazhabos szőnyegtisztítás, mely mindössze 7%-os vízmennyiséggel dolgozik. Ellentétben a hagyományos módszerrel, ahol a száradás napokig, de akár hetekig is eltarthat, a szárazhabos szőnyegtisztítássorán maximum 2 óra a száradási folyamat.

Mi a szárazhabos szőnyegtisztítás menete?

Az alkalmazott aktív hab a szőnyeg szálaival kimondottan kíméletes, míg szennyeződésekkel kíméletlen. A speciális súrolókefe használatával az aktív hab a szálak közé hatolva távolítja el a szennyeződéseket, egész a szálak belsejétől azok végéig. A minimális vízhasználatnak köszönhetően a szárazhabos szőnyegtisztításkövetkező lépése a nagy teljesítményű géppel való pórszívózás, mely a speciális hengerkeféknek köszönhetően 100 %-osan távolítja el a habot a megmaradt szennyeződésekkel együtt.

Milyen további előnyei vannak a szárazhabos szőnyegtisztításnak?

  • Ezen eljárás segítségével nem csak a padlószőnyegek, hanem a kényes kézi szövésű és perzsaszőnyegek, valamint a gyapjú szőnyegek is kíméletesen tisztíthatóak.
  • A minimális vízhasználatnak köszönhetően a szárazhabos szőnyegtisztítás után nem maradt hátra a kellemetlen poshadt szag.
  • Valamint további előnye, hogy a padlószőnyeg rögzítéséhez használt ragasztószert nem oldja.

Miért minket válasszon a szárazhabos szőnyegtisztításra?

  • helyszíni, gyors és alapos munkavégzés
  • professzionális technológiai felszereltség
  • környezetkímélő tisztítószerek
  • lelkiismeretes szakemberek